Nieuw

Bhut Jolokia Chocolate

Cijfer:
100% of 100

Aantal: 10 zaden
Scoville Units: 800.000 ~ 1.001.300

Niet op voorraad
SKU
93
€ 4,95

De Bhut Jolokia was de heetste peper ter wereld. De Bhut Jolokia (of Naga Jolokia) stond in het Guinness Book of Records beschreven als heetste peper ter wereld en is liefst twee keer zo heet als de voorgaande “kampioen”, de Red Savina. Met Scoville Units van 800,000 ~ 1.001.300 is deze peper “nucleair” te noemen. Eén druppel extract van deze peper heeft één miljoen druppels water nodig om niet meer als scherp ervaren te worden. Hij is maar liefst 125 keer heter dan een Jalapeno! De peper komt uit het noordoosten van India, voornamelijk Assam, Nagaland en Manipur. De planten worden 45 tot 120 cm hoog en de pepers worden 5 tot 8,5 cm lang en zijn 2,5 tot 3 cm in doorsnee. Hij houdt van warmte en vochtigheid, maar met een beetje extra zorg en liefde doet hij het prima in een koeler klimaat. De kiemtijd is, net als bij de Habanero pepers, langer dan bij andere pepers. Wanhoop niet als u na drie weken nog niets ziet opkomen! De Bhut Jolokia heeft een lang groeiseizoen. Bij deze soort is het bekend dat sommige bloemen van de plant af kunnen vallen.

Pas op!  Deze peper en zijn zaden moeten met plastic handschoenen tegemoet getreden worden. Het gebruik is geheel voor eigen risico.

De Bhut Jolokia Chocolate is een zeldzame natuurlijke variant van de Bhut Jolokia. Hij heeft alle karakteristieken van de rode Bhut Jolokia, maar is veel zoeter en heerlijk van smaak.

Soort: Capsicum Chinense

Naam: Bhut Jolokia Chocolate

Meer informatie
Price View Prijsrange
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bhut Jolokia Chocolate
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!